FEMTINGE TEATER

Teater Musik & Stand-Up     

Aktuella produktioner:

 

En musikteater somtar dig med till Folkparkernas glansdagar under 50-, 60- och 70- talet! Följ med på parkturné från norr till söder, möt en tuff brud i täckjacka i Kiruna, vännerna som följde sin idol under en turnésommar, och vad hände egentligen i Finspång när en världsstjärna kom på besök och skapade ett att Sveriges första mediadrev? Hör besökarnas parkminnen, då man under dansen träffade sin kärlek, diggade till sina idoler, om drömmar, förväntningar och besvikelser. Den svenska folkparksrörelsen är en unik företeelse i världen, på denna festplats fick besökarna lyssna till lokala förmågor, den svenska artisteliten och väldsstjärnor som uppträdde på en enkel scen inför en överväldigad och ibland en helt oförstående publik. Musiken som framförs är ett urval av schlager, pop och rock n´roll från en era då orkestrar och artister fick ett nytt sound. Med artister som Lill-Babs, Owe Thörnqvist, Rock Olga, Povel Ramel, Siw Malmkvist, Ola and the janglers och Jerry Williams mfl. En föreställning om drömmar, musik, humor, skandaler och succé, häng med på parkturné!

 

Jukebox!      

När jukeboxen kom öppnade sig världen med den senaste musiken, idolerna kom närmare och du kunde med din önskeslant spela din favorit! Lyssna till hitsen, hör berättelser om människor som träffades och levde med detta fenomen. Föreställningen landar i otroliga möten, livsöden, stjärnglans och såklart framförs den bästa musiken från 50 & 60 talet, med hits av Elvis, Connie Francis, The Animals, Siw Malmqvist & Chubby Checker mfl. Lägg i en slant & Let´s do the twist! Föreställningen kan bokas och spelas i alla sammanhang, stora som små!     

KULTUR I VÅRDEN:

Från föreställningen JUKEBOX och Drömmen om Folkparken har vi skräddarsytt en show på 45 minuter för Kultur i vård och omsorg. Under året spelar vi för Jönköpings kommun, Nässjö kommun, Vetlanda kommun, Kristianstads kommun, Sävsjö kommun och Musik i Blekinge.

Ring