FEMTINGE TEATER

Teater Musik & Stand-Up 

Aktuella produktioner:

JUL RUNT JUKEBOXEN - En musikalisk och rivig julshow med nostalgi, teater, humor, pop och rock'n'roll! Föreställningen tar dig med till händelser och platser världen över med jukeboxens toner i centrum! Så lägg i en slant och Let´s do the twist eller rocka around the Christmas Tree till vår liveorkester! I föreställningen är det berättelser i juletid om när bl.a kärlek uppstår runt jukeboxen i 1960 talets Stockholm och New York. Möt även Birgit Karlsson som hamnar som au-pair hos en världsstjärna i det stora landet i väst, och följ med till Hylands hörnas uppesittarkväll där Signe Lundgren som driver lanthandel i Småland är gäst efter internationellt kändisbesök i lanthandeln, det uppmärksammas såklart av Hyland! Ett julkort om en snöig och kall julaftonskväll i Göteborg som landar i ett varmt musikminne! Jul runt Jukeboxen är en svängig och rivig julföreställning som landar i otroliga möten, spännande livsöden och stjärnglans och med den bästa musiken från 1950 och 60 talet! På scen: Linda Elaine Byman, Hans-Åke Andersson, på piano: Peter Hedström, Bas: Michel van Son och på trummor: Mikael Stenäng.

STEREO - En musikteater som utspelar sig mellan åren 1975 till 1985 då stereon gjorde sin stora debut i folkhemmet, föreställningen landar i musiken, populärkulturen samt små och stora händelser! När Stereon kom hade fler möjlighet att ta del av musikvärlden då stereon blev en naturlig del av hemmiljön. Lyssna till hitsen, hör berättelser om stora och små händelser, allt från tonårsrummet där man i realtid spelade av skivor och till skivbutiken som var mötesplatsen och världsfenomen som MTV och Live Aid. Stereo är en föreställning som landar i otroliga möten, spännande livsöden, vardag, fest och stjärnglans och såklart framförs den fränaste musiken mellan åren 75 till 85! Luta dig tillbaka så trycker vi på PLAY! 

                                                                                                                            Drömmen om Folkparken! 

 En musikteater somtar dig med till Folkparkernas glansdagar under 50-, 60- och 70- talet! Följ med på parkturné från norr till söder, möt en tuff brud i täckjacka i Kiruna, vännerna som följde sin idol under en turnésommar, och vad hände egentligen i Finspång när en världsstjärna kom på besök och skapade ett att Sveriges första mediadrev? Hör besökarnas parkminnen, då man under dansen träffade sin kärlek, diggade till sina idoler, om drömmar, förväntningar och besvikelser. Den svenska folkparksrörelsen är en unik företeelse i världen, på denna festplats fick besökarna lyssna till lokala förmågor, den svenska artisteliten och väldsstjärnor som uppträdde på en enkel scen inför en överväldigad och ibland en helt oförstående publik. Musiken som framförs är ett urval av schlager, pop och rock n´roll från en era då orkestrar och artister fick ett nytt sound. Med artister som Lill-Babs, Owe Thörnqvist, Rock Olga, Povel Ramel, Siw Malmkvist, Ola and the janglers och Jerry Williams mfl. En föreställning om drömmar, musik, humor, skandaler och succé, häng med på parkturné!

Jukebox!      

När jukeboxen kom öppnade sig världen med den senaste musiken, idolerna kom närmare och du kunde med din önskeslant spela din favorit! Lyssna till hitsen, hör berättelser om människor som träffades och levde med detta fenomen. Föreställningen landar i otroliga möten, livsöden, stjärnglans och såklart framförs den bästa musiken från 50 & 60 talet, med hits av Elvis, Connie Francis, The Animals, Siw Malmqvist & Chubby Checker mfl. Lägg i en slant & Let´s do the twist! Föreställningen kan bokas och spelas i alla sammanhang, stora som små!     


KULTUR I VÅRDEN:

Från föreställningen Stereotoppen och Drömmen om Folkparken har vi skräddarsytt en show på 45 minuter för Kultur i vård och omsorg. Under året spelar vi för Kristianstads kommun, Vetlanda kommun och för Musik i Blekinge.

Ring