FEMTINGE TEATER

Teater Musik & Stand-Up 

Välkommen till vår sida, här är våra aktuella föreställningar, för bokning och info mejla oss på: anderssonbyman@yahoo.se eller slå en signal på: 072-1910000. 

Sommarens föreställning på Femtinge Teaterloge: JUKEBOX DELUXE - En roadtrip genom 1960 & 70 -talet! Boka biljetter HÄR eller på tel: 072-1910000

Femtinge Teater presenterar en ny färgstark nostalgishow med hits, händelser och hisnande historier! Med teater, humor, allvar finstämt, pop och rock'n'roll tar vi dig med på en musikalisk roadtrip genom 60 & 70- talets populärkultur. Vi lägger i ett mynt och reser ut i världen med vår Jukebox -orkester!  

Speldatum: JUNI: 16, 18, 19. JULI: 12, 13, 14. AUGUSTI: 13, 14, 16, 17, 18. Kl: 19.00 förutom den 16/6, 14/7, 17 & 18/8 då spelas föreställningen kl: 16.00. 

Drömmen om Folkparken - En musikteater som tar dig med till Folkparkernas glansdagar under 50-, 60- och 70- talet! Följ med på parkturné från norr till söder, möt en tuff brud i täckjacka i Kiruna, vännerna som följde sin idol under en turnésommar, och vad hände egentligen i Finspång när en världsstjärna kom på besök och skapade ett att Sveriges första mediadrev? Hör besökarnas parkminnen, då man under dansen träffade sin kärlek, diggade till sina idoler, om drömmar, förväntningar och besvikelser. Musiken som framförs är ett urval av schlager, pop och rock n´roll från en era då orkestrar och artister fick ett nytt sound. Med artister som Lill-Babs, Owe Thörnqvist, Rock Olga, Povel Ramel, Siw Malmkvist, Ola and the janglers och Jerry Williams mfl. En föreställning om drömmar, musik, humor, skandaler och succé, häng med på parkturné!

STEREOTOPPEN - En musikteater som utspelar sig mellan åren 1965 till 1975 då stereon gjorde sin stora debut i folkhemmet, föreställningen landar i musiken, populärkulturen samt små och stora händelser! När Stereon kom hade fler möjlighet att ta del av musikvärlden då stereon blev en naturlig del av hemmiljön. Lyssna till hitsen, hör berättelser om stora och små händelser med Stereon i centrum! Luta dig tillbaka så trycker vi på PLAY! 


JUL RUNT JUKEBOXEN - En musikalisk och rivig julshow med nostalgi, teater, humor, pop och rock'n'roll! Föreställningen tar dig med till händelser och platser världen över med jukeboxens toner i centrum! Så lägg i en slant och Let´s do the twist eller rocka around the Christmas Tree till vår liveorkester! I föreställningen är det berättelser i juletid om när bl.a kärlek uppstår runt jukeboxen i 1960 talets Stockholm och New York. Möt även Birgit Karlsson som hamnar som au-pair hos en världsstjärna i det stora landet i väst, och följ med till Hylands hörnas uppesittarkväll där Signe Lundgren som driver lanthandel i Småland är gäst efter internationellt kändisbesök i lanthandeln, det uppmärksammas såklart av Hyland! Ett julkort om en snöig och kall julaftonskväll i Göteborg som landar i ett varmt musikminne! Jul runt Jukeboxen är en svängig och rivig julföreställning som landar i otroliga möten, spännande livsöden och stjärnglans och med den bästa musiken från 1950 och 60 talet! På scen: Linda Elaine Byman, Hans-Åke Andersson, på piano: Peter Hedström, Bas: Michel van Son och på trummor: Mikael Stenäng.

JUKEBOX! 

När jukeboxen kom öppnade sig världen med den senaste musiken, idolerna kom närmare och du kunde med din önskeslant spela din favorit! Lyssna till hitsen, hör berättelser om människor som träffades och levde med detta fenomen. Föreställningen landar i otroliga möten, livsöden, stjärnglans och såklart framförs den bästa musiken från 50 & 60 talet, med hits av Elvis, Connie Francis, The Animals, Siw Malmqvist & Chubby Checker mfl. Lägg i en slant & Let´s do the twist! Föreställningen kan bokas och spelas i alla sammanhang, stora som små!  

Ring